NURID

-U kraju kojem ja živim ima jedan siptarski kiosk , Nuridov kiosk . Tamo ima svega , od kostica , sendvica , do bonbona raznih . Ovih dana se Nurid spremalo za vojska . To mu je bilo vrlo tesko . Napustiti kiosk , napustiti prijatelje koje nije ni imao , a najgore od svega je bilo napustiti svoj posao . Nurid mi je ponekad pricao kako je isao srat na WC u Forum . Forum je kafic udaljen 20 metara od njegovog kioska . Nurid je drzao do svog izgleda , pa bi ponekad otisao u konscinsku po rabljenu trenirku marke Badidas . Obicno sa rupama . Gore je najcesce imao staru siptarsku majicu , koja bi svojim pranjem vjerojatno zagadila vec zagadjenu Savu . HAVE NO FEAR......NURID IS HERE !

-Danas sam saznao da Nurid nije otisao u vojsku nego u svoju rodnu Makedoniju . On ima mobitel Nokia 3310 i najveca je faca . Dok mi pricamo s njim on igra igrice . Ponekad bi otišao do Nuridovog kioska , ali njega ne bi bilo . Onada bi ga vidio kako iz Foruma izlazi sav sretan . Isro se na WC-u . Nurid bi znao nekad s nama ratovat , gadjao bi nas pokvarenim kestenima . Neki dan sam rekao Nuridu da mi proda bonbona raznih , ali nije ih imao . Imao je samo siptarske cokoladice . Nurid je kupio novu majicu . Ona stara mu je pocela trunut ispod pazuha .

-Dok sam bio u Svicarskoj popeo sam se na neko drvo koje sam nazvao Nuridovo drvo . Glasno sam se sprdio , te sam brzo otpjevao : VJETRE S DRVETAAAA , VIDIS LI NURIDAAAA ? Jedva cekam da ga vidim i da ga pitam jel mu zasmrdilo .

-Jedne kasne subote Mas je otisao sa ekipiom na cevape , a ja sam otisao u San Antonio . Tamo je bilo svega , ali ja sam trazio samo njega......Nurida ! Kad sam ga vidio kako dobro "densa" i koliko je "koka" skupio oko sebe , nisam mogao vjerovati...Ali onda sam vidio da dijeli nekakve bonove za besplatan sladoled . Bilo ih jako puno , cak i na podu , te sam uzeo jednog i pazljivo ga promotrio :


BON ZA BESPLJATNI SLJADOLJED U DINAMU KOD NURKE ! ! !

                       BROJ : 007


-Odmah sam shvatio da je krivotvoren zato sto je to bio bon Jaquesa Bonda . To sam odmah skuzio po broju . Prerusen u murjaka , lijepo , glasno i pristojno sam ga zamolio da mi pokaze svoju osobnu iskaznicu koja je bila malo cudna :


                         OSOBNA KARTA

  FOTOGRAFIJA :
                                                                        
                                                      
  IME : Nurid          SPOL : Momak

  MJESTO RODJENJA : Skopje , Makedonija

  DATUM RODJENJA : 31 . 02 . 1748 .-Kad sam ga pitao : "Momak , jel to tvoja osobna" on mi je rekao : "Ja ne zeljim da serem vise poljiciji . Prije sam se zvao Antonio , alji kao sto sam vec da kazem , necu da poljiciji vise serem . Moj je prijatelj vec stradao od poljicija i ja ne zelim da budem kao on" . Ja sam mu morao vjerovati jer je to bila istina . Nakon toga Nurid je uzeo svoju osobnu i nastavio "densati" sa "kokama" iz Chicken Invadersa .

                                                                                                                         © PRIMA